Goldendoodle | Mini Milla (2024)

Udseende

Hvem kan modstå den søde natur af en Goldendoodle?Golden Retriever-Puddel krydsningen er yndig, loyal og en fantastisk mulighed for allergikere.

Overvejer du at tilføje en Goldendoodle-hvalp til familien?Her er alt, hvad du behøver at vide om Goldendoodle-hvalpens personlighed.

Det er det, der gør Goldendoodle til nogle af debedste familiehunde.Både Golden Retrieveren ogPudlenhar meget loyale personligheder.De er beggehurtige til at knyttesig til deres mennesker og trives med menneskelig hengivenhed.De er også gode med børn.

Goldendoodle-hvalpen er også smart.Hundepsykolog Stanley Coren rangerede deti bedste hunderacer.Golden Retriever er placeret på den fjerde smarteste race.Coren rangerede pudlen som den næstsmarte race.

Mens ‘smart’ er i forhold til forskellige racer, er det ret imponerende, at Goldendoodle kommer fra, hvad der anses for at være de mest intelligente racer.

Goldendoodle er en “designerhund”, en hybridhunderace,der er et resultat af blanding afpuddelmedGolden Retriever.Som alle andre designer-“racer” er denne Doodle ikke virkelig sin egen race, men er en krydsning – og i dette tilfælde en krydsning, der nyder stigende popularitet.

Goldendoodle | Mini Milla (1)

De kommer i en række forskellige størrelser, hårtyper og farver

En af de bedste ting ved Goldendoodle racen er, hvor mange variationer der er tilgængelige.Typiskkommer de i tre størrelser: standard, miniature og toy.

Din nye Goldendoodle-hvalps hår kan også have en af ​​tre pelstyper: lige, bølget eller krøllet.En bølget pels er en fin blanding af pudlens krøller og retrieverens lige og bløde pels.En krøllet pels vil sandsynligvis være den mest hypoallergene, da den kommer fra pudlen.

Goldendoodles har ry for at være den perfekte hund til folk, der lider af hundeallergi.

Goldendoodles er ofte udråbt som en hypoallergen hunderace.Ingen hunderaceer teknisk hypoallergen.Hvis du er allergisk over for hunde, er der en chance for, at din Goldendoodle kan få dig til at nyse.

De racen kan være en bedre mulighed for dem med hundeallergi.

Goldendoodle | Mini Milla (2)

Pelspleje

Selv med lidt eller ingen krøller har goldendoodles, ligesom alle pudler og puddelhybrider, stadigbrug for konsekvent plejefor at holde deres pels sund.De skal til en professionel groomer hver 6.-8. uge, men har ikkebrug for meget badud over det.Jo mere krøllet pelsen er, jo oftere skal de børstes.

Hvorfor det er vigtigt at soignere en Goldendoodle

  • Det forhindrer sammenfiltring.
  • Det hjælper med cirkulationen og fremmer et godt helbred.
  • Den masserer din hunds hud.
  • Hjælper dig med at spotte hudproblemer.
  • Hjælper jer med at binde jer til hinanden.

Grooming Trin 1: Børst din Goldendoodle

Først skal du samle alle dine Goldendoodle plejeartikler, få vejledning ved hundefrisør. Du skal at børste din hund mindst tre gange om ugen i gennemsnit afhængig af pelstype for at holde dem rene, og smukke.

Hvis du finder små sammenfiltninger af hår, der ikke nemt kan børstes ud, er det ok at skære dem af for at undgå, at de bliver større.

Hvis du kan børste din Goldendoodle dagligt, er det bedst.Begynd at børste og kæmme din hvalp så hurtigt som muligt for at hjælpe dem med at blive fortrolige med processen, den vil blive mere og mere komfortabel med den.

Du bør starte med at børste din Goldendoodle med denglatte børste.

Start forneden, børst en linje hår væk og træk en lille del ned væk.Du skal kunne se huden med hver linje af hår, og du vil fortsætte dette..

Dette er for at sikre, at der ikke er knuder af hår. Du skal have alle hår filtre fjernet.Glem ikke halen og armhulerne.

Hvis hårknuderne ikke børstes ud, skal du bruge plejesaksen eller din hundeklipper til at fjerne hårknuderne. Brug en metalstiftbørste til at rede din hunds pels grundigt, indtil børsten bevæger sig let gennem hans lækre lokker.Hvis børsten sætter sig fast i en bestemt sektion, skal du gå tilbage og finde ud af, hvor hårknuden er.

Grooming Trin 2: Barber Goldendoodle problemområder

På grund af sammenfiltringen af ​​Goldendoodles pels gør det, det nødvendigt at barbere visse områder fuldstændigt.Selvom du planlægger at lade pelsen være længere i længden, bør disse områder stadig trimmes.Mave, kønsorganer og anus skal barberes glat med din klippemaskine.Den smukke krøllede pels af en doodle får disse områder til at fungere som svampe og kan øge risikoen for infektioner.Du vil også gerne barbere under øregangen for at tillade luftstrøm.

Grooming Trin 3: Ørehårfjerning

Du skal plukke håret i dine doodles-ører, inden du bader den, så det stadig er tørt.Der vokser hår i øregangen, der kan fange fugt og bakterier, som kan føre til øreinfektioner hos din hund.Du kan trække håret fra det indre øre ved hjælp af pegefingeren og tommelfingeren, vær blid, men hurtig og sørg for, at du kun trækker håret i det indre øre.Forsøg ikke at trække større sektioner, da det vil være hårdere og smertefuldt.Når du har fjernet håret fra det indre øre, kan du putte et par tørre vatkugler i øregangen, dette vil hjælpe med at holde vandet ude under badning.Når du er færdig, skal du straks fjerne vatkuglerne.

Goldendoodle | Mini Milla (3)

Grooming Trin 4: Bad din Goldendoodle

Vi foreslår, at du venter mindst en (1) uge, efter du har fået din hvalp hjem, før du bader, så du ikke lægger ekstra stress på dit nye familiemedlem.

Forberedelse: I vil gøre tingene lettere for jer begge, hvis I tager jer tid til at forberede jer til badetid.Saml dinhundeshampoo, hundebalsam, en skyllekop, og håndklæder, masser af håndklæder.Du skal også have en føntørrer,den er praktisk til at hjælpe med tørreprocessen.

Du ønsker aldrig at bade en sammenfiltret eller sammenfiltret Goldendoodle.Det er vigtigt, at du følger trin 1 ovenfor for at børste alle sammenfiltringer ud og fjerne måtter, der ikke vil børstes ud.Du kan fjerne eventuelle måtter med en plejesaks eller en elektrisk barbermaskine som nævnt ovenfor.

Når du starter, hvis din hvalp føler det er sjovt og spændende, vil det gøre det mere behageligt for din hvalp og gør det lettere i det lange løb.Den gode nyhed er, at Goldendoodles kommer fra to racer, der begge elsker vand, så det er på din side.Hav det nu sjovt når du vasker den hvalp.Sørg for at skylle al hundeshampooen ud af pelsen, efterladt kan forårsage hudproblemer, så skyl godt.

Hvis du vil gøre tingene lettere for dig, anbefaler vi, at du dræner vandet af pelsen.

Du kan håndklædetørre din doodle og derefter lægge et håndklæde ned ved hjælp af enkæledyrsføntørrer.Når du føntørrer, IKKE forhøjt eller for varmt, da det kan brænde din hunds hud.Test det på bagsiden af ​​din hånd, hvis det føles varmt, så er det for varmt.Bevæg dig i en hurtig frem og tilbage bevægelse, mens du bruger din anden hånd til at børste.Du ønsker at beholde dette indtil underpelsen er tør at røre ved.

Sørg for kun at børste i hårets vækstretning.Du bør starte med at tørre hoved, ører og topcoat først og derefter tørre ben og mave.Når din hund er tør, kan du køre føntørren gennem pelsen på køl for at køle pelsen ned.Derefter vil du gerne mærke gennem pelsen for at se, om du kan finde fugtpletter, der kræver ekstra opmærksomhed.Sørg for, at der ikke er nogen fugtige pletter tilbage, disse vil hurtigt blive til hårfilter, som du ikke vil være i stand til at rede ud.Du ønsker ikke at lade din hund tørre naturligt, fordi det er nemt for dem at blive afkølet.

Undgå filtring efter shampoo ved at bruge faste, enkeltrettede bevægelser med dine hænder.Vrid den overskydende fugt ud fra pelsen og fingerkammens balsam ved at starte øverst på kroppen og arbejde dig ned mod dens fødder, og skyl derefter grundigt.På samme måde, når du tørrer dens pels med et rent håndklæde, skal du bruge faste klapbevægelser over individuelle sektioner af hans pels i stedet for at gnide eller pjuske, hvilket kan skabe sammenfiltringer.Ved føntørring skal du konstant børste i retning af hårvækst i stedet for at flytte håret med hænderne.

På fødderne kan du bruge etDremel-negleplejeværktøjtil kæledyr til at slibe spidserne af, eller du kan bruge en klippemaskine til at trimme neglene.Trim derefter fødderne, arbejd forfra, så neglene er dækket.Fortsæt med at trimme tæt på foden, men ikke så tæt, at du kan se puderne.Den buede plejesaks er bedst til dette.Trim til sidst håret på fødderne mellem puderne, så det er i niveau med puderne.

TIP 1:Pas på, at du ikke skærer i blodåren i neglen, da det er meget smertefuldt for din hund.Du vil kun klippe den hvide klare ende af, du kan se den lyserøde vene, og hvor den ender i tåneglen.

Der findes flere videoer på you tube, der vejleder omkring grooming af din goldendoodle.

Goldendoodle | Mini Milla (4)

En Goldendoodles forhold til børn og andre kæledyr

Goldendoodle er et vidunderligt familiemedlem, især hvis den har arvet den del fra sine Golden Retriever familie.

Racen er meget tålmodig og blide og kommer derfor godt ud af det med børn i alle aldre.

Tag dog ikke fejl, en Goldendoodle har en god portion energi, og kan ved en fejl komme til at vælte mindre børn, men det er bestemt ikke noget den vil gøre med vilje.

Goldendoodles vil nemlig knuselske dine børn med hele dens store hjerte.

Det er dog vigtigt! At du som med enhver anden hunderace, nøje lærer børn, hvordan man begår sig over for en hund, og du bør altid overvåge eventuelle interaktioner mellem hund og små børn, for at for forhindre at hverken din goldendoodle eller et barn, kommer til at overskride hinanden grænser.

Det er hverken godt for hunden eller barnet.

Det er vigtigt at lære børn, at de aldrig må nærme sig en hund mens den spiser eller sover, de må heller ikke prøve at tage hundens mad fra den.

Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn.

En Goldendoodle er som tidligere nævnt, venlig og accepterende. Derfor går den særligt godt sammen med andre hunde eller kæledyr i hjemmet.

Den kræver dog, som alle andre hunde, at den blive trænet og socialiseret, for at få den bedste oplevelse med andre dyr som muligt.

Goldendoodle – motion og stimulering

Goldendoodle har et gennemsnitligt energiniveau og kræver daglig træning gennem gåture eller en god leg i baghaven.

Generelt vil 20 til 30 minutters daglig leg være nok til at forhindre, at en Goldendoodle keder sig, men det betyder altså ikke at en Goldendoodle ikke vil være ude mere.

Racen er kendt for sin kærlighed til vand, så svømning er en perfekt mulighed for at lege og træne med din krøltop.

Da Goldendoodle kan blive ret stor, kræver det plads til at den kan bevæge sig. Derfor anbefales det ikke at du bor i lejlighed, hvis du ønsker en Goldendoodle.

Optimalt skal du have et hjem med en godt indhegnet have.

Vær dog opmærksom på, at en Goldendoodle ikke et ideelt kæledyr til udendørs eller kennel-ophold, da den trives bedst når den er sammen med sin familie.

Goldendoodle kan også lide af separationsangst, hvilket kan føre til destruktiv adfærd, hvis den er alene hjemme i lange perioder.

Ydermere skal du have i baghovedet, at en Goldendoodle er meget klog, så det er vigtigt at stimulere den mentalt, den er nemlig smart og energisk, så hvis den keder sig for meget, har en Goldendoodle også tendens til at finde på ting, du bestemt ikke har lyst til at komme hjem til!

Hvordan opdrager jeg en Goldendoodle

Goldendoodle kan være lette at træne, men det kræver tålmodighed og vedholdenhed.

Racen er intelligent og normalt ivrig efter at behage – hvilket gør en Goldendoodle til en perfekt hund til enten førstegangs hundeejere men også for erfarne trænere, da den smarte hund, med garanti kan lære det meste.

En Goldendoodle skal trænes med positiv forstærkning, da en hård behandling vil skade dens tillid.

Socialisering er vigtig for alle racer, men for en blid hund som en Goldendoodle kan den være medvirkende til at fjerne nervøsitet eller ustabilitet.

De oplevelser de første 4 måneder af en Goldendoodle, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.

En hundetræner kalder denne process for socialisering.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du har med en intelligent hund at gøre og at en Goldendoodle vil følge dig blindt. Men du gør dig klogt i ikke at lade dig blive forblændet af dette, for det kræver et stykke arbejde, men bare rolig – det er med til at styrke jeres bånd!

Forbliv tålmodig og tag opdragelsen meget seriøs.

Du bør holde træningssessionerne korte og sjove, mærk efter på din Goldendoodles humør, og bliv kun ved så længe den viser interesse og er fokuseret.

Straf ALDRIG en goldendoodle (eller hvilken som helst anden hund) for ikke at have mere tålmodighed, eller fordi den ikke forstår dig, husk på det er dit job at gøre dig forståelig, du kan være sikker på at din hund vil gøre sit bedste for at lære.

Du bør arbejde ud fra følgende principper:

  • Regler
  • Rutiner
  • Tålmodighed
  • Konsekvent
Goldendoodle | Mini Milla (5)

Hvor langt må min hvalp gå?

Der er selvfølgelig individuelle forskelle fra hvalp til hvalp og fra race til race. Hvis din 9 uger gamle hundehvalp bruger 80% af tiden på gåtur på at snuse og kigge, så må gåturen godt være længere, mens hvis din hundehvalp drøner derudaf, så bør du holde turen under 15 minutter indtil hvalpen er 12 uger. Det som man bør undgå med hvalpe, ermonoton gang.Det betyder den type gang vi ser på fortove, asfalt og lignende, hvor hunden har samme bevægelsesmønster eller gentager samme bevægelser. Dette er hårdt for hvalpens umodne krop og kan have betydning for udviklingen af led og sener.

Når din hvalp er rundet 12 uger kan du sætte turens længde en smule op. Grundlæggende er det ikke vigtigt at hundehvalpen går lange ture, men det er vigtigt at den får nye indtryk. Sørg derfor for at din hund får oplevet forskellige miljøer, nye underlag og dufte.

Hvis din hundehvalp er utryg ved at gå tur i begyndelsen og ikke vil besørge på turen, så sørg for at gå den samme tur i nogle dage, så du begrænser hvor mange nye indtryk den får. Hundehvalpe er individuelle og hvor nogen vil kræve mange nye indtryk, skal man tage det roligt med andre.

I skoven, på stranden og i kuperet terræn må din hundehvalp gerne gå længere ture. Faktisk forebygger fysisk aktivitet i kuperet terræn og på blødt underlag forskellige ledsygdomme og skader. Det er med til at opbygge muskulatur og det giver hvalpen bedre koordination og balance.

Hvalpe og trapper

En hvalp bør så lidt som muligt op og ned ad trapper, før den er over 1 år gammel. Hvis man har trapper i hjemmet, er det derfor vigtigt, at man forhindrer hvalpen i at komme på trapperne. Hvis man sover ovenpå, og vil have hvalpen til at sove i soveværelset, bør man bære den lille hvalp op og ned den første tid

Ligesom ved almindelig gang, så gælder det samme i forhold til trapper: det er ikke sundt med monotone bevægelser! Det betyder at din hvalp ikke skal gå på trapper.

Hvornår kan min hundehvalp gå lange ture?

Du kan gradvist øge længden på gåturene i takt med at din hundehvalp vokser. Vær i hele opvæksten opmærksom på, at hundehvalpen går på varieret underlag, gerne kuperet, og helst ikke for meget monoton gang.

Når din hundehvalp er fuldt udvokset kan du gå så lange ture du ønsker med den, så længe konditionen er god. Kondition bygges langsomt op over tid, ligesom ved mennesker. En hund er fuldt udvokset hund er ved omkring 12 måneder for mindre hunde og 18-24 måneder for store hunde.

Begynd renlighedstræning med hundehvalpen

Det bliver nemmere for både dig og din hund, hvis du begynder renlighedstræningen, imens din hund er hvalp. Det er altid nemmere at lære din hund nogle gode vaner, end at skulle korrigere dårlige vaner senere hen, hvor opgaven er en helt anden og mere tidskrævende.

Gå udenfor hver 2.-3. time

Hvalpen skal ud hver gang, den har sovet, har spist og drukket, har leget og været i bevægelse, møder nye gæster eller bliver opstemt. Det virker umiddelbart af meget, så som en huskeregel kan du lukke hundehvalpen ud hver anden til tredje time. Så sikrer du bedre, at hvalpen ikke besørger indenfor.

Giv ros og godbidder

Al træning hjælpes godt på vej af ros og godbidder, og renlighedstræning er ingen undtagelse. Ros og godbidder lærer hurtigt din hund hvilken adfærd, der belønner sig, og den vil helt naturligt ønske at gentage de handlinger. Giv gerne din hund en godbid og et smil, når den er færdig, så den kan føle sig stolt over sine fremskridt.

Opsøg flere underlag

Det er en rigtig god idé at lære din hvalp at besørge på flere typer underlag. Det bliver en fordel for dig, når du har hunden med i uvante omgivelser, hvor der ikke nødvendigvis er græs. Tag hvalpen med på forskellige gåruter, så den oplever underlag som grus, græs og asfalt under poterne.

Renlighedstræning af hvalpen uden afstraffelse

En lille hundehvalp har travlt med at udforske, spise og sove, og derfor er den ikke altid opmærksom på sit eget behov for at skulle besørge eller tisse. Som hundeejer er det naturligvis en træls opgave at skulle gøre rent efter et uheld, men med en hundehvalp hører det med.

Er uheldet ude, og din hund besørger indenfor, så gavner det ikke renlighedstræningen at straffe hvalpen. Afstraffelse vil gøre hundehvalpen usikker over for dig, og det kan lære den ikke at tisse i nærheden af dig. Det vil udelukkende gøre fremtidens gåture mere besværlige og utrygge for jer begge. Ros og beløn i stedet den ønskede adfærd, da din hundehvalp helt automatisk vil forsøge at gentage det, den lige har gjort næste gang.

Vedvarende urenlighed

Oplever du, at din hund besørger indenfor, når du ikke er hjemme, selvom du har renlighedstrænet den, så kan der være et underliggende problem til stede. Din hund lider måske af separationsangst eller en sygdom, der gør, at den ikke kan holde sig som en normal voksen hund. I sådanne tilfælde er det altid en god idé at opsøge din dyrlæges råd og vejledning og få hunden i behandling.

Goldendoodle | Mini Milla (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5950

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.